Framing Britney: veelbesproken documentaire leidt ook in Nederland tot ophef

 

Het gaat er al weken over in de internationale (roddel)pers, de nieuwe documentaire van The New York Times: Framing Britney. De documentaire was in Nederland te zien op Net5 en al snel trending topic op verschillende sociale media.

De documentaire zoomt in op het leven van de zangeres en de (negatieve) aandacht die zij als jonge vrouw van de media kreeg. Ook haar mentale inzinking en het feit dat de zangeres, al dan niet ongewenst, onder curatele staat van haar vader Jamie Spears, komt aan bod. Verder richt de documentaire zich op de breed gesteunde Free Britney-beweging die van mening is dat Britney in gevangenschap leeft.

Framing Britney leidde de afgelopen weken tot ophef over het gedrag en de rol van de media. Presentatrice Diane Sawyer kreeg zware kritiek te verduren nadat zij een uitspraak van Kendel Ehrlich, waarin de vrouw aangeeft Britney dood te willen schieten, verdedigde. Ook de rol van ex-vriend Justin Timberlake lag onder de loep, wat leidde tot excuses van zijn kant. In Nederland kwam de documentaire de afgelopen tijd vooral in het nieuws vanwege een interview van Ivo Niehe. De presentator wordt beschuldigd van vrouwonvriendelijk gedrag omdat hij de destijds 17-jarige Britney een vraag stelde over haar borsten. Na de ontstane ophef gaf Ivo Niehe aan dat de context ontbrak en dat de vraag vooraf goedgekeurd werd, waarna dit vervolgens door fotograaf William Rutten en Britneys toenmalige promotor Florent Luyckx werd ontkend.

De spraakmakende documentaire is een aanrader voor ieder in de communicatiewereld. De komende tijd zal er nog genoeg over het leven van de zangeres geschreven worden, zeker nu ook Netflix heeft laten weten met een documentaire over Britney Spears te komen. Deze week kan je de documentaire nog terugkijken via die meeste tv-aanbieders en KIJK. De documentaire was op 15 februari te zien op Net5 om 20:30.

Ook interessant...

Lees onze visie op crisiscommunicatie. Dit geeft je houvast voor het opzetten en het behoud van een crisisorganisatie.

Ook interessant...

Lees onze visie op crisiscommunicatie. Dit geeft je houvast voor het opzetten en het behoud van een crisisorganisatie.

Share This

Deel dit!

Deel dit verhaal op social - Snel en makkelijk hier