Meet The Team: Evi van den Oever

door 1-06-21Blog

Het is weer tijd voor onze maandelijkse rubriek: ‘Meet The Team’. Deze maand is het de beurt aan onze Managing Director Evi van den Oever (32). Evi maakte in 2018 de overstap vanuit de klantkant naar Sterk Werk. Vanaf 2020 kreeg Evi de kans om intern door te groeien en sindsdien mag zij naast haar werkzaamheden voor klanten als Managing Director ook het team van Sterk Werk aansturen.

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Het is niet zo dat er een specifiek moment is geweest dat ik bewust gekozen heb voor het communicatievak. Ik ben er door de jaren heen ingerold. Al tijdens mijn studie ‘Journalistiek’ werd mijn interesse gewerkt voor het snijvlak met communicatie. Vandaar mijn keuze om me verder te verdiepen in bedrijfsjournalistiek en het afstudeerjaar te combineren met ‘Communication’ en ‘Information Sciences’ aan Tilburg University. Binnen de opleiding ‘Journalistiek’ werd ik gezien als ‘het PR-meisje’, terwijl mijn medestudenten op de universiteit juist reuze nieuwsgierig waren naar mijn journalistieke achtergrond. Toen ik na een paar jaar als journalist gewerkt te hebben door een reorganisatie op straat kwam te staan, maakte ik de overstap naar een functie ‘aan de andere kant’. Eerst combineerde ik dat nog met journalistiek freelancewerk, maar later als woordvoerder kon ik dat niet meer naast elkaar doen. Hoewel ik nu alweer een aantal jaren in het communicatievak zit, blijf ik bovengemiddeld geïnteresseerd in alles wat zich op het snijvlak afspeelt. Die kennis en ervaring zet ik dan ook graag in.

Naar mijn mening kan goede communicatie echt het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een crisissituatie, maar ook gewoon in ons dagelijks leven. Het is leuk om bezig te zijn met wensen en behoeften van mensen en organisaties en hoe je dat op een duurzame manier aan elkaar kunt knopen. Je kunt pionieren en uitproberen. Je raakt nooit uitgeleerd.

Hoe ben je bij Sterk Werk terecht gekomen?

Sterk Werk is in eerste instantie niet als werkgever, maar als leverancier bij mijn vorige werkgever op mijn pad gekomen. Sterk Werk was het bureau dat mij ondersteunde bij grote PR-projecten of mij verving tijdens vakanties. Ik heb Sterk Werk zodoende leren kennen als collega’s op afstand. Hoewel ik wel vaker met bureaus werkte, waardeerde ik vooral de focus op de inhoud in de samenwerking. Het was fijn om echt inhoudelijk op lastige dossiers te kunnen sparren en zo samen stappen verder te komen.

Wat het werken bij Sterk Werk voor mij interessant maakt, is dat (net zoals in de journalistiek) het werken bij een bureau elke dag anders is. Je krijgt de kans om je in allerlei onderwerpen en organisaties te mogen verdiepen in relatief korte tijd. Of het nu gaat over pensioenen, de energietransitie, de toekomst van het leesonderwijs, PFAS in consumentenproducten of de gevolgen van de coronapandemie voor werkgevers en -nemers; het kan zomaar in één week allemaal aan de orde komen. En ook het format waarmee je werkt, is elke keer anders; van een persbijeenkomst en een mediatraining tot aan een contentbootcamp en een podcastserie. Die variatie maakt dat het elke dag weer interessant blijft om hier te werken.

Lekker knallen en mooie dingen doen, met collega’s en met onze klanten geeft mij voldoening op het werk. En successen vieren, want uiteindelijk gaat het om waarde toevoegen en het doel duidelijk in beeld houden. Projecten waarbij wij de rol als ‘tegenspreker’ mogen vervullen, vind ik ook altijd erg waardevol. Het geeft me veel voldoening om zo met een frisse blik van buiten organisaties verder te helpen.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

Natuurlijk is een gedegen theoretisch kader belangrijk, maar dit vak leer je vooral door het te doen. En dat betekent dat je dus nog elke dag kunt leren. Het is soms heel gemakkelijk om uit te gaan van het bekende, maar je komt tot zoveel nieuwe inzichten als je een vraagstuk vanuit een andere invalshoek gaat bekijken. Dat kan alleen door actief naar informatie op zoek en met mensen in gesprek te gaan. Communicatie is geen exacte wetenschap, dus er zijn altijd meerdere wegen om je doel te bereiken.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik ben helaas geen toekomstvoorspeller en waag me dus liever niet aan het beantwoorden van dit soort vragen. Ook omdat ik simpelweg niet weet wie of wat er nog op mijn pad komt, zoals ik dat vijf jaar geleden ook nooit had kunnen voorspellen. Ik hoop vooral dat we Sterk Werk de komende jaren nog verder kunnen uitbouwen en mogen blijven rekenen op een hecht en stevig team communicatieprofessionals waarmee we onze klanten blijven verrassen en verder helpen.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Als geboren en getogen Brabantse was het in het begin toch wel even wennen bij een van oorsprong Rotterdams bureau, maar ik zal mijn ‘afkomst’ nooit verloochenen. Het bourgondische is dan ook echt een belangrijk onderdeel in mijn leven. Daarnaast wordt 2021 privé een heel bijzonder jaar, want samen met mijn man Dirk verwachten wij ons eerste kind.

 

Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk hier het team van Sterk Werk!

Share This

Deel dit!

Deel dit verhaal op social - Snel en makkelijk hier