Meet The Team: Joey Brink

door 5-08-21Blog

Het is weer tijd voor onze rubriek Meet the Team. Deze maand is het de beurt aan onze consultant Joey Brink (28). Joey is sinds februari 2021 in dienst bij Sterk Werk en in zijn functie is hij met name verantwoordelijk voor pr-werkzaamheden en het onderhouden van de website en social media van Sterk Werk Communicatie.

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Tussen 2010 en 2013 heb ik op het mbo marketing en communicatie gestudeerd. Na het behalen van mijn diploma wist ik dat mijn lat hoger lag en besloot ik naar het hbo te gaan. Echter heb ik tweemaal geen goede keuze gemaakt qua studierichtingen. In 2016, na enkele tussenjaren, besloot ik nogmaals een poging te doen op het hbo. In september van dat jaar begon ik met mijn studie ‘Communicatie’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Dit keer met succes, in oktober 2020 behaalde ik mijn diploma. Vervolgens stond ik voor de uitdaging om in coronatijd een eerste stap te zetten op de arbeidsmarkt. Na een oproep via LinkedIn kwam ik met onze directeur crisiscommunicatie en mediatrainingen Dick van Gooswilligen in contact om een eventueel dienstverband bij Sterk Werk te bespreken. Dick en ik hebben elkaar leren kennen tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam. Al snel bleek dat er een wederzijdse match was en deed Sterk Werk mij een aanbod dat ik vervolgens accepteerde. Nu zeven maanden later werk ik nog steeds met veel enthousiasme en plezier voor mijn eerste werkgever.

Vertel eens wat meer over hoe je het werken bij Sterk Werk Communicatie ervaart

Met communicatie kan je daadwerkelijk wat veranderen voor organisaties en mensen. Door slimme communicatietechnieken in te zetten, kan je organisatie en mens van dienst zijn en je stempel drukken. Dat trekt mij aan. Ook het brede scala aan soorten communicatie in ons vak vind ik zeer interessant; van interne communicatie tot crisiscommunicatie, overal komt uitdaging en een gezonde spanning om de hoek kijken.

Hetgeen wat werken bij Sterk Werk interessant maakt is het feit dat wij ons als communicatiebureau focussen op meerdere communicatiefacetten. Het werk is zodanig variërend, dat geen dag hetzelfde is. Als junior krijg ik hier alle kansen en tijd om mijzelf te ontwikkelen. Ik heb het idee dat ik elke dag aan het leren ben. Ook ligt de no-nonsense mentaliteit die hier aanwezig is mij ook erg goed. Wat dat betreft is Sterk Werk een echt Rotterdams bedrijf, al hebben wij nu ook een kantoor in het gezellige Eindhoven. Gezelligheid is een belangrijk gegeven binnen Sterk Werk. Ik maak deel uit van een hecht team waar ieder zijn of haar kwaliteiten inzet, waardoor we elkaar vervolgens versterken. Tevens investeert Sterk Werk in een langetermijnrelatie met zowel klanten als medewerkers, iets wat ik persoonlijk zeer belangrijk vind.

Wat bij mij voor voldoening zorgt, is als ik kan bijdragen om samen met mijn collega’s complexe en interessante vraagstukken voor klanten op te lossen. Maar ook als klanten laten weten dat zij tevreden zijn met werk wat direct geleverd is door mijzelf of advies wat ik gegeven heb aan klanten en/of collega’s. Ook de vele mogelijkheden die Sterk Werk mij biedt om mijzelf door te ontwikkelen, zorgen bij mij voor voldoening. Dit geldt tot slot ook voor de hechte relatie die ik heb met mijn collega’s.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

Goede communicatie begint met luisteren. Door goed te luisteren naar klanten, ontdek je vaak de echte problemen waar klanten mee zitten en helpt dit daadwerkelijk om het probleem op te lossen.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Het leven heeft geen glazen bol, dus aan voorspellingen zal ik me dan ook niet wagen. Wel hoop ik over vijf jaar een sterke en ervaren positie te hebben verworven binnen Sterk Werk en nog steeds onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Ik wil ook dan nog elke dag leren en mijzelf ontwikkelen.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Buiten het werk om ben ik een groot liefhebber van voetbal en bezoek ik regelmatig voetbalwedstrijden van mijn favoriete voetbalclub ter hoogte van Alkmaar. Daarnaast luister ik graag naar muziek, met in het bijzonder Elvis Presley. Ik ben van kinds af aan al groot fan van ‘The King of Rock ‘N’ Roll’ en heb in 2016 zijn huis ‘Graceland’ in Memphis bezocht. Ook breng ik graag tijd door met mijn vriendin en vrienden. Tot slot ga ik over een half jaar samenwonen met mijn vriendin Cathy in ons nieuwbouwhuis in de Middenbeemster. Hier kijk ik ontzettend naar uit!

 

Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk hier het team van Sterk Werk!

Share This

Deel dit!

Deel dit verhaal op social - Snel en makkelijk hier