Meet The Team: Maaike Gijzenberg

door 7-04-21Blog

Het is tijd voor een nieuwe rubriek binnen ons bureau: Meet The Team. Wij geven graag een kijkje achter de schermen en maandelijks laten we je kennis maken met één van onze medewerkers. Deze maand is het de beurt aan onze afstudeerstagiaire Maaike Gijzenberg (22). Maaike is studente aan de Hogeschool van Amsterdam en maakt nu een jaar onderdeel uit van het team van Sterk Werk Communicatie. Maaike heeft eerst stage gelopen bij Sterk Werk Communicatie en volbrengt nu haar afstudeerstage bij ons bureau. 

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Na de middelbare school ben ik begonnen met een studie die helaas niet bij mij paste. Ik wist dat ik hier mee wilde stoppen, maar wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik dan wel wilde doen. Een kennis van mij raadde mij aan om te kijken naar de studie ‘Communicatie’. Dit vond zij perfect bij mij passen. Na dit advies ben ik mij gaan inlezen in de studie en heb ik eigenlijk nooit spijt gehad. Vrijwel alles van het vak vind ik leuk en met name in het praktijk brengen van de kennis.

Wat mij aantrekt in het communicatievak is dat je eigenlijk constant bezig bent om te communiceren naar en met mensen. Dit kan op zoveel verschillende manieren en via zoveel verschillende media. Dit maakt dat je heel creatief kan zijn zowel in hoe je iets communiceert als in wat je communiceert. Hierdoor kan elke situatie op andere manieren aangepakt worden en zal het dan ook nooit saai worden.

Hoe ben je bij Sterk Werk terecht gekomen?

Ik ben bij Sterk Werk terecht gekomen door mijn opleiding. De Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool van Rotterdam hadden met behulp van Sterk Werk Communicatie een crisisgame georganiseerd ter aansluiting op mijn specialisatie ‘Reputatiemanagement’. Hier is mijn interesse in crisiscommunicatie gewekt. Toen ik stage moest gaan lopen in mijn vierde jaar ben ik mij gaan oriënteren op stages binnen reputatiemanagement. Tijdens het zoeken stuitte ik op een vacature bij Sterk Werk Communicatie. Hierop heb ik gesolliciteerd en nu zit ik alweer bijna een jaar bij Sterk Werk Communicatie. Eerst als meewerkstagiaire en nu als afstudeerstagiaire.

Het werken bij Sterk Werk Communicatie is voor mij interessant, omdat dat je voor veel verschillende klanten werkt met veel verschillende vraagstukken. Hierdoor is eigenlijk elke dag anders en een uitdaging. Daarnaast heeft Sterk Werk Communicatie medewerkers met verschillende expertises in dienst en kan je altijd van iemand wel iets leren. Dat vind ik ook erg belangrijk.

Wat bij mij voor voldoening zorgt is weten dat al het werk groot of klein gewaardeerd wordt, zowel door de collega’s als door de klanten. Het maakt niet uit hoe groot de opdracht is die je doet. Er wordt gestreefd naar resultaat en het resultaat dat neergezet wordt, wordt altijd gewaardeerd en zelfs soms gevierd.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

De belangrijkste les die ik geleerd heb is dat je altijd voorbereid moet zijn op een crisis. Het ene moment ben je on top of the world en het volgende moment sta je onder aan de voedselketen omdat er iets fout is gegaan.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Waar ik mijzelf over vijf jaar zie weet ik eerlijk gezegd nog niet. Ik doe het rustig aan. Wel weet ik dat ik mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen wil inzetten om het beste resultaat te behalen voor mijn werkgever en mijzelf.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Naast het schrijven van mijn scriptie voor Sterk Werk Communicatie ben ik momenteel aan het afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam en teamleidster bij de Dirk van den Broek. In mijn vrije tijd rijd ik graag paard en als corona voorbij is hoop ik weer te gaan starten met wedstrijden.

 

Ook onderdeel uitmaken van ons team?

Bekijk onze vacatures!

Share This

Deel dit!

Deel dit verhaal op social - Snel en makkelijk hier