Meet The Team: Maaike van Liempd

door 18-05-21Blog

Vorige maand introduceerden wij een nieuwe rubriek binnen ons bureau: Meet The Team. Deze maand is het de beurt aan onze stagetopper Maaike van Liempd (20). Maaike is Communicatie-studente aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en maakt sinds februari 2021 onderdeel uit van het team van Sterk Werk Communicatie. 

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Voor ik de opleiding ‘Communicatie’ koos heb ik erg veel getwijfeld. Vroeger wilde ik graag de geneeskunde in. Toen ik door had dat ik weinig talent had voor alles wat met natuurkunde en biologie te maken had, liet ik deze droom varen. Verder bleek dat ik op de middelbare school niet perse uitblonk in één bepaald vak maar het werken met mensen me wel erg aantrok. Ik ging toen kijken naar de opleiding ‘Psychologie’, maar merkte toch dat deze opleiding iets te specifiek was voor mij. Bij een voorlichting van verschillende hbo-opleidingen maakte ik voor het eerst kennis met de opleiding ‘Communicatie’. De ideale studie voor mij. Je leert er veel over allerlei vakken, ook bijvoorbeeld psychologie. Ook is er ruimte om presentatieskills te verbeteren en met programma’s te werken zoals bijvoorbeeld Adobe Creative Cloud. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het schrijven en maken van content. Ik zit nu in mijn tweede jaar van mijn opleiding ‘Communicatie’ en ik vind het nog altijd erg interessant en leuk. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier later een leuke baan in kan vinden.

Wat mij aantrekt in het communicatievak is voornamelijk het brede aspect. Zoals ik al aangaf blink ik niet uit in bijvoorbeeld economie. Binnen het communicatievak komt eigenlijk alles samen wat ik leuk vind. Dat zorgt er ook voor dat ik het nog altijd heel erg naar mijn zin heb binnen dit vakgebied. 

Hoe ben je bij Sterk Werk terecht gekomen?

Begin november 2020 begon ik met het zoeken van een stage voor februari 2021. Vanuit Fontys Hogescholen hebben we een vacaturebank en daar stond de vacature van Sterk Werk Communicatie in. Hier had nog niemand op gereageerd, waarschijnlijk omdat erbij stond dat de stage in Rotterdam was. Gelukkig heeft Sterk Werk Communicatie ook een vestiging in Eindhoven en zou ik vanuit daar stage kunnen lopen. Ik heb toen op de stagevacature gesolliciteerd en loop nu inmiddels bijna vijf maanden stage bij Sterk Werk Communicatie.

Het werken bij Sterk Werk Communicatie is voor mij interessant, omdat elke dag anders is en ik voor veel verschillende bedrijven en klanten mag werken. Ook was mijn voornaamste doel van mijn meewerkstage om te ervaren hoe het zou zijn om in een bedrijf te werken in plaats van naar school te gaan. Tot nu toe lukt dit erg goed aangezien ik veel mag en kan doen.

Wat mij voldoening brengt is als ik een opdracht heb gedaan die goed ontvangen wordt. Ik vind het erg leuk om bijvoorbeeld persberichten te schrijven en ik vind dit ook erg leerzaam. Je ziet dan ook steeds beter je progressie, omdat je persbericht met steeds minder rode aanpassingen terugkomt. Als ik zoiets goed afrond, haal ik daar veel voldoening uit.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

Ze zeggen wel eens dat het belangrijkste in communicatie is om te horen wat er niet wordt gezegd en daar ben ik het volledig mee eens. Het is altijd belangrijk door te vragen en ervoor te zorgen dat alle elementen in een case zijn belicht om zo tot een zo goed mogelijk advies of strategie te kunnen komen.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik afgestudeerd te zijn als communicatiespecialist. Wellicht ben ik net klaar met mijn master op de universiteit en ga ik beginnen met het zoeken van een baan. Ik heb vooralsnog geen idee wat voor baan, maar ik ben pas 20 en heb nog alle tijd dat rustig te ontdekken en uit te zoeken.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Ik woon bij mijn ouders in Dommelen (vlakbij Eindhoven). Ik heb ook nog een jonger broertje en een tweelingzus. Buiten mijn stage bij Sterk Werk Communicatie werk ik als caissière bij de Plus in Dommelen. Ook hou ik ervan om op stap te gaan en met vriendinnen af te spreken.

 

Ook onderdeel uitmaken van ons team?

Wij zoeken voor september 2021 nog een stagiair. Bekijk de vacature!

Share This

Deel dit!

Deel dit verhaal op social - Snel en makkelijk hier