Selecteer een pagina

“Terugkerende mediahype” – De verdwijning van Madeleine McCann

 

De verdwijning van het Britse meisje Madeleine werd een ware mediahype. Zelfs na dertien jaar krijgt deze zaak nog steeds wereldwijde media-aandacht. In The Disappearance of Madeleine McCann wordt naar een antwoord gezocht wat er gebeurd is.

Wat er met de in 2007 ontvoerde Madeleine McCann is gebeurd, is nog altijd een vraag. De peuter verdween tijdens een vakantie met haar ouders vanuit het appartementencomplex in de Algarve. De verdwijning kreeg internationale aandacht en er zijn al vele theorieën op losgelaten wat er gebeurd zou kunnen zijn.

In juni dit jaar kwam er een belangrijke ontwikkeling toen de Britse en Duitse politie de 43-jarig Christian Brückner voordroegen als verdachte. Brückner is onder meer veroordeeld voor kindermisbruik en het bezit van kinderporno en woonde ten tijde van de vermissing van Madeleine in Portugal.

In deze Netflixdocumentaire die vorig jaar uitkwam, komen meer dan veertig mensen aan het woord die ook maar iets met de zaak te maken hebben gehad. Enkele theorieën komen aan bod: zo zou Madeleine nog leven en in handen zijn van mensensmokkelaars vanwege haar ‘financiële waarde als Brits meisje uit de middenklasse’ en zouden haar ouders iets te maken hebben met de verdwijning. De documentaire serie is een ultieme aanrader voor true crime liefhebbers.

Ook interessant...

Lees onze visie op crisiscommunicatie. Dit geeft je houvast voor het opzetten en het behoud van een crisisorganisatie.

Ook interessant...

Lees onze visie op crisiscommunicatie. Dit geeft je houvast voor het opzetten en het behoud van een crisisorganisatie.

Share This

Deel dit!

Deel dit verhaal op social - Snel en makkelijk hier