Neem een kijkje in onze cases

En bekijk onze trotse verzameling strategische en creatieve oplossingen

  • Home
  • Cases
  • Stichting Onderwijs Primair – Samen één

Stichting Onderwijs Primair – Samen één

Achttien basisscholen binnen één Stichting, verspreid over de groene regio Krimpenerwaard, Montfoort en Oudewater. Ieder met een eigen profiel en positie binnen hun dorpskern of gebied.

Variërend van een kleine dorpsschool met 37 leerlingen tot een school met meerdere locaties in een dorp dichtbij andere scholen. Over de jaren is er een versnippering in de communicatiestrategie ontstaan. Sommige scholen maken gebruik van de laatste technieken, terwijl anderen nog op de traditionele manier communiceren.

De vraag aan ons;
Ontwikkel een overkoepelende communicatiestrategie en maak deze toepasbaar op lokaal niveau. Houd daarbij rekening met lokale behoeften en verschillen, zodat elke locatie zich herkent in de profilering van de school in zijn eigen omgeving.

Aanpak
Om een goed beeld te vormen van de individuele scholen en het werkgebied zijn wij begonnen met een analyse van het huidige communicatiebeleid, inventarisatie van wensen en behoeften van scholen/staf en een concurrentieanalyse. De uitkomsten van deze analyse vormen de basis van de voor de overkoepelende communicatiestrategie. Vanuit de nieuwe communicatiestrategie is er een herpositionering voor de Stichting bepaald, waarbinnen de scholen individueel kunnen blijven opereren. De herpositionering is doorvertaald in een nieuwe missie en visie én in vijf nieuwe pijlers voor de communicatie. 

Onderwijs Primair Logo kleurDoor middel van (nieuwe) interne en externe communicatiemiddelen wordt de nieuwe positionering door de verschillende doelgroepen en stakeholders gedragen.


Werkzaamheden
• Vaststellen van nieuwe missie en visie, vijf communicatiepijlers en aanscherpen van de pay off
• Begeleiden van nieuwe huisstijl/logo voor de Stichting
• Creëren van korte film om nieuwe logo intern te communiceren
• Bepalen en begeleiden nieuwe fotografie voor de gemeenschappelijke beeldenbank
• Creëren van een format voor de nieuwe digitale interne nieuwsbrief met redactieformule
• Vaststellen format voor 19 nieuwe websites en invulling van deze websites

 

“De kennis en kunde, laagdrempeligheid en goede bereikbaarheid van de specialisten van Sterk Werk hebben ertoe bijgedragen dat wij ons als stichting nu veel beter kunnen profileren in de regio. Het is fijn te weten dat ze er zijn als je ze nodig hebt. Ik schakel graag snel en daartoe waren ze keer op keer bereid. De eerste resultaten zijn hierdoor inmiddels al goed zichtbaar.”

Bart Jan Geers, voorzitter college van bestuur. 

 

Direct. Relevant. Resultaat.

We zijn Rotterdams. Eerlijk, open en werkend met korte lijnen. Benieuwd naar onze aanpak?

Lees hier meer over onze werkwijze of bel 010-456 78 49