Als stagiair(e) bij Sterk Werk Communicatie werk je aan veel verschillende onderwerpen voor veel verschillende klanten. Je bent onderdeel van het team en je krijgt ruimte om te werken aan opdrachten die aansluiten bij je eigen interesses. Onze stagiaire Bonita Noordermeer vertelt in dit blog over de combi tussen stage en studeren en haar toekomstdromen over het communicatievak.

De kracht van studenten

Studenten zijn waardevol! Het zijn de werknemers van de toekomst die na het afstuderen alle basiskennis beheren maar ook de nieuwe trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied kennen. Dit is ook echt de gedachte van waaruit Sterk Werk stageplekken aanbiedt. Studenten ontwikkelen allemaal hun eigen interesses en vaardigheden en kiezen zelf de weg die zij willen bewandelen. Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij het schrijven van een persbericht (en andere content), het analyseren van data, het doen van onderzoek naar verschillende onderwerpen en het meedenken bij het opstellen van adviezen. Tijdens mijn stageperiode kan ik mijn eigen weg beter bewandelen, door alle hulp die ik daarin krijg. Door mijn kennis in de praktijk te brengen en samen te werken met communicatieprofessionals weet ik waar mijn interesses liggen en waar ik nog veel meer over wil leren. Crisiscommunicatie is één van die onderwerpen. Voor mij super interessant en leerzaam. Vooral omdat ik tot nu toe alleen de basiskennis beheers, in de toekomst zou ik die kennis dolgraag willen uitbreiden. Sterk Werk heeft mij geholpen door mij mee te laten doen en mij te betrekken bij het team dat op een piekmoment bezig is met crisiscommunicatie. De kans die ik krijg om dit hele proces mee te maken en daardoor te leren begrijpen, is uniek.

Toekomstdromen na de stage

De mogelijkheden nadat je bent afgestudeerd, zijn eindeloos. Er zijn zoveel opties, waardoor veel studenten twijfelen over hun keuze. Gaan ze doorstuderen of willen ze gaan werken? Zelf heb ik mijn keuze al gemaakt. Na mijn studie aan de opleiding ‘Communicatie’ op Hogeschool Rotterdam wil ik doorstuderen. Het maken van deze beslissing is echter één van velen. Vaak krijg ik de vraag: “Je wilt doorstuderen, leuk en moet je zeker doen. Maar wat heb je gekozen?” Deze vraag weet ik tot op heden nog niet te beantwoorden. Juist door die vele mogelijkheden. Het is voor mij lastig om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Wat ik wel weet is dat ik in hetzelfde bos wil blijven, namelijk in de communicatiewereld. Het liefst wil ik kennis opdoen over een vakgebied dat overlap heeft met het communicatievak. Maar ook dit zorgt niet voor het reduceren van de opties. Mijn stage bij Sterk Werk helpt mij bij het maken van deze keuze. Dit komt door het diverse team, iedereen heeft zijn/haar specialiteit, achtergrond en ervaring. Door een half jaar mee te mogen draaien in een leuk bedrijf, heb ik voor mezelf een lijstje kunnen maken met mijn interesses en die kunnen koppelen aan studies/cursussen.

Onderscheiden door kennis

De wereld van communicatie is heel groot en heeft raakvlakken met veel andere vakgebieden. Hier ben ik tijdens mijn stage maar al te goed achter gekomen. Veel opleidingen en cursussen sluiten goed aan bij communicatie en zorgen dus voor het raakvlak waar ik zo naar op zoek ben. Waarom ben ik daar eigenlijk zo naar op zoek? De combinatie van communicatie met andere vakgebieden is heel waardevol. Het zorgt ervoor dat je dingen aan elkaar kunt koppelen en bepaalde dingen breder of anders gaat zien, dan alleen vanuit communicatieperspectief. Dit is voor mij belangrijk. Ik wil graag doorleren zodat ik mijzelf kan onderscheiden door middel van mijn kennis en ervaring.

Ben jij nog op zoek naar een uitdagende stage met een breed takenpakket en de mogelijkheid jezelf echt professioneel te ontwikkelen? Bekijk dan onze vacature. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste stagiaires.