Laat mij je meenemen door de verschillende punten waarom ik vind dat een stage bij Sterk Werk je een topstart geeft in je communicatie carrière. Als je deze blog hebt gelezen weet ik zeker dat je meteen je CV opstuurt.

Hoop op een gelukkig einde

Voor mijn Communicatie opleiding zocht ik naar een afstudeerstage. De afgelopen vier jaar van mijn studie waren anders gelopen dan verwacht. Corona heeft hier een grote rol in gespeeld maar ook de komst van mijn dochtertje. Door de vele onzekerheden in het laatste jaar van mijn studie zocht ik een stabiele stageplek waar ik mij op mijn gemak zou voelen, mezelf zou kunnen ontwikkelen en een plek waar ik mijn studie met succes zou kunnen afronden. Deze plek heb ik gevonden bij Sterk Werk.

Een vliegende start

Met veel spanning begon ik in februari met mijn eerste stagedag. Ik kwam aan in hartje Rotterdam op een prachtige locatie vlak naast een mooi haventje. Een prachtig pand inclusief fijne werkplekken met dubbele schermen, een sportzaal en lekkere koffie. Een warm welkom van het team als kers op de taart. Nu ging het echt beginnen. In mijn tweede week stond er een grote mediatraining op de planning waar ik bij aanwezig mocht zijn. De mediatraining was erg spannend, vooral omdat ik net was begonnen, maar wat heb ik meteen veel geleerd. Ik mocht een presentatie voorbereiden over social media en deze ook presenteren aan de trainees. Ook hield ik tijdens de training de tijd bij en maakte ik foto’s. Dat noem je pas een vliegende start.

Warm samenwerken

Sterk Werk werkt met twee stagiaires tegelijkertijd. Op deze manier kom je niet in je eentje nieuw in het team maar heb je hiervoor een partner in crime. Veel opdrachten zijn gezamenlijk en je kunt ook samen sparren over schoolopdrachten. Voor vragen kun je eerst altijd elkaar opzoeken. Het team van Sterk Werk is ook heel betrokken. Je houdt met iedereen een kennismaking en iedereen staat open voor de aanwezigheid van nieuwe gezichten. Je werkt veel samen en kunt ook met het team goed sparren over school en andere werkzaamheden. Ze laten je meteen merken dat je altijd bij ze terecht kan.

Flexibel en effectief

Er is onwijs veel vrijheid binnen deze stageorganisatie. Indy (de andere stagiaire) en ik hebben samen overlegd welke dagen we op kantoor aanwezig zijn en welke dagen we thuis werken. De dagen dat we thuis werken is er veel contact via Teams of Facetime. We delen samen onze dag in en bepalen wat prioriteit heeft. Ook kun je de agenda’s inzien van de werknemers van Sterk Werk om zo zelf afspraken met hen in te plannen. Dit is onder andere handig als je vast loopt met school en even met je stagebegeleider wat door wil lopen. Bij Sterk Werk plan je zelf je dag in en bepaal je zelf hoeveel tijd je nodig hebt voor je school.

Het begin van meer

Maar wat ik nog het meest overhoud aan deze stageplek is alle ervaring. Dit is echt de kans van je leven om alle informatie die je nodig hebt uit het communicatie vak tot je te nemen. De verschillende trainingen voor grote organisaties geven je de mogelijkheid je eigen kracht te vinden. Tegelijkertijd werk je dan ook met veel verschillende communicatie professionals zodat je kunt netwerken en van hun ervaringen kunt leren. Verder bestaan de werkzaamheden uit persberichten versturen, journalisten bellen, crisisplannen analyseren, media-analyses maken en nog veel meer. Je krijgt van alles wat mee.

Solliciteer

Ik kan je nog veel meer vertellen over alle pluspunten van Sterk Werk. Maar voor nu wil ik alleen zeggen: zoek je een goede stageplek in het communicatie vak? Neem dan contact met ons op.

vliegende start-stage

Thuis heb ik een assistent die mij bijstaat bij alle werkzaamheden.

En op kantoor helpt het groen mee aan een ontspannen sfeer.