Content is de ruggengraat van elke effectieve marketingstrategie. Het is een manier om de boodschap van  een organisatie op een verleidelijke en aansprekende manier over te brengen aan de doelgroep. Maar content is meer dan alleen maar een middel om de aandacht van de doelgroep te trekken. Het speelt namelijk een cruciale rol in de verdere groei en ontwikkeling van een organisatie.

De strategie waarbij een organisatie informatie creëert en deelt die relevant is voor haar doelgroep, wordt contentmarketing genoemd. Dit kan in de vorm van blogs, video’s, infographics, social media-updates, whitepapers en e-mails.

Zichtbaarheid

Een organisatie die zich richt op het creëren en delen van inhoud, zal hierdoor automatisch meer zichtbaarheid krijgen op verschillende online kanalen. Hierdoor kan het merk of dienst worden versterkt en uitgebreid. Dit leidt tot een toename van verkeer op de website en meer leads. Bovendien bouwt een organisatie vertrouwen en autoriteit bij de doelgroep op door inhoud te delen die nuttig en relevant is. Hierdoor word jij als organisatie gezien als expert in hun vakgebied en zijn prospects geneigd om de organisatie te vertrouwen en daar eventueel mee in zee te gaan.

Doelgroep

Door content te creëren en te delen, krijgt een organisatie ook inzicht in de behoeften en voorkeuren van de doelgroep. Dit biedt een organisatie de kans om de communicatie slimmer in te zetten omdat ze de doelgroep begrijpen. Het resultaat? Een verhoogde kans  om de producten en diensten aan de man te brengen.

Waarom is content belangrijk?

In feite is content niet alleen belangrijk, het is noodzakelijk voor de groei en ontwikkeling van elk bedrijf. Het biedt een platform om de boodschap over te brengen, vertrouwen en autoriteit op te bouwen, inzicht in de doelgroep te verkrijgen en conversies en verkoop te verhogen. Bedrijven die dit realiseren, zullen een duidelijk voordeel hebben op hun concurrenten en hun doelen bereiken. Door te investeren in een goede contentstrategie kun je de aandacht trekken van jouw doelgroep, vertrouwen opbouwen, verbetering van de SEO, conversies verhogen, betere branding en een relatie opbouwen met jouw klanten.

Goede content

Hoe pak je dit aan? Een contentkalender helpt je bij het plannen en organiseren van content. Een contentkalender onderscheidt zich van een doorsnee planning omdat je niet alleen plant om iets te communiceren. Je werkt ook uit waarom je communiceert, naar wie, op welk platform en hoe je communiceert. De content die je hierin kan uitwerken zijn blogs, video content, infographics en social media posts:

Bloggen is een effectieve manier om inhoud te delen die nuttig, informatief en amuserend is voor de doelgroep. Bedrijven kunnen blogs schrijven over onderwerpen die relevant zijn voor hun branche en die hun doelgroep interesseren.

Video content is een krachtige manier om de aandacht van de doelgroep te trekken en te houden. Organisaties kunnen video’s gebruiken om producten of diensten te demonstreren, instructies te geven of een kijkje achter de schermen te  bieden.

Infographics zijn visueel aantrekkelijke manieren om informatie op een overzichtelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Organisaties kunnen infographics gebruiken om complexe onderwerpen uit te leggen, trends te tonen of vergelijkingen te maken.

Social media is de meest populaire manier om te communiceren met de doelgroep. Organisaties kunnen inhoud delen op verschillende sociale media-kanalen om hun boodschap over te brengen en de betrokkenheid van de doelgroep te verhogen.

Content stappenplan

Welke stappen zijn er nodig om te komen tot een plan van aanpak?

  • Bepaal uw doelgroep: Voordat u begint met het creëren van inhoud, moet u weten wie uw doelgroep is en wat hen interesseert.

  • Bepaal uw doelen: Bepaal wat u wilt bereiken met uw content-strategie en hoe u uw doelen wilt meten.

  • Kies de juiste formaten: Kies formaten die het beste bij uw doelgroep en doelen passen.

  • Maak inhoud: Maak inhoud die aansluit bij de interesses en behoeften van uw doelgroep.

  • Promoot uw inhoud: Zorg ervoor dat uw inhoud zichtbaar is voor uw doelgroep en promoot uw inhoud op verschillende online kanalen.

  • Meet de resultaten: Meet de resultaten van uw content-strategie en stuur waar nodig bij.

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen bijstaan in het creëren en organiseren van goede content? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op.

Klik hier voor een voorbeeld content planning