Het is weer tijd voor onze rubriek: ‘Meet The Team’. Deze keer is het de beurt aan onze grondlegger en eigenaar Harry Scholte (56). Harry richtte in 1992 Sterk Werk Communicatie op en is 29 jaar na dato nog steeds nauw betrokken bij de organisatie. Tijd voor een naderende kennismaking met Harry!

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Tijdens mijn studie werd ik al getriggerd door de potentie van goede communicatie. Ik ben afgestudeerd op de reclameafdeling van een auto-importeur. Ik heb in die tijd meerdere bureauselecties en campagneontwikkelingen mee mogen maken. Toch trok free publicity en storytelling mij het meest. Na mijn afstuderen heb ik de kans gekregen om Sterk Werk te mogen opstarten.

De impact van goede en slechte communicatie trekt mij aan in het communicatievak. Ik doel dan op het bouwen aan merken en reputaties, maar ook de bescherming er van in tijden van issues, calamiteiten en crisis. Tegenwoordig zijn het vooral de kansen tot digitalisering van het vak die mij boeien.

Vertel eens wat meer over hoe je het werken bij Sterk Werk Communicatie ervaart

Zoals ik al net aangaf heb ik dit bedrijf mogen opstarten en ben ik dus vanaf het eerste uur betrokken bij de organisatie. Inmiddels werk ik hier nu 29 jaar en kijk ik uit naar ons 30-jarig jubileum. Tijd voor een feestje!

Wat werken bij Sterk Werk voor mij interessant maakt zijn de mooie, wijze en ervaren mensen waarmee ik mag samenwerken. Maar ook de vele en gevarieerde opdrachtgevers waar we in de keuken mogen kijken en de daarbij komende vaak hele uitdagende opdrachten die ons gegund worden.

Wat bij mij voor voldoening zorgt tijdens het werk zijn de duurzame en fijne samenwerking met collega’s en opdrachtgevers. Dit geldt ook voor het samen boeken van meetbare resultaten.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat goede communicatie de beste informatiepositie vraagt. Ofwel nauwkeurig monitoren van de media, de omgeving en het sentiment om vervolgens tot goede communicatie te komen.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik hoop over vijf jaar nog steeds gezond en actief te ondernemen op het snijvlak van communicatie, crisis en digitalisering.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Sinds bijna drie jaar ben ik opa, maar wel een opa die in de zomer met zijn racefiets de bergtoppen bedwingt en in de winter traint om ooit nog eens de echte Elfstedentocht te kunnen schaatsen. Je begrijpt; ik ben een diepgelovig mens.

Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk hier het team van Sterk Werk!