In onze rubriek Meet the Team is het dit keer de beurt aan Juliette Bindt. Juliette werkt sinds maart 2022 als consultant bij Sterk Werk Communicatie. Tijd voor een nadere kennismaking.

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Tijdens mijn studie Bedrijfskunde ben ik erachter gekomen dat ik graag als consultant aan de slag wil. Ook heb ik hier geleerd dat je nog zo goed kan zijn in je werk, maar dat dit niet goed tot zijn recht komt zonder goede communicatie. Daarom heb ik na afronding van mijn studie een vervolgstudie Communicatiewetenschap gevolgd. Hier ben ik verliefd geworden op corporate communicatie en het advies geven over diversiteit en verandermanagement.

Kun je wat meer vertellen over hoe je bij Sterk Werk Communicatie terecht bent gekomen en hoe je het werken hier ervaart?

Na afronding van mijn studies ben ik net als alle andere pas-afgestudeerden op zoek gegaan naar een baan. Dit was voor mij nog een hele klus omdat ik midden in een verhuizing zat richting Amsterdam en ik wist nog niet zeker waar ik wilde werken. Mijn zoekgebied was daarom zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Na ruim een maand zoeken kwam ik Sterk Werk tegen en daar ben ik toen gaan solliciteren.

Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. Bij Sterk Werk zijn veel verschillende klanten met een breed scala aan vraagstukken. Zo kan ik in een week bezig zijn voor een bedrijfsfilm, een mediatraining, een perslobby, een organisatievraagstuk en nog veel meer. Ook het team zorgt er voor dat ik goed op mijn plek ben. Het is een diverse groep van gezellige mensen.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

Communicatie is niet alleen hoe jij het overbrengt, maar ook hoe het binnenkomt bij de ontvanger. Dit laatste is misschien nog wel belangrijker omdat je met jouw communicatie graag iets wil bereiken.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Dit vind ik altijd een enge vraag. Ik weet het namelijk niet. Misschien woon ik over vijf jaar nog steeds in Amsterdam, misschien in Parijs. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik hoop dat ik over vijf jaar vakinhoudelijk veel gegroeid ben. Ik vind mijn ontwikkeling één van de belangrijkste dingen en wil nog veel leren. Het liefst doe ik elk jaar een cursus waardoor ik mijn kennis kan verbeteren en misschien verder kan specialiseren in een vakgebied binnen de communicatiewetenschap.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Ik ben heel slecht in stilzitten. Dat heb ik afgelopen jaar erg gemerkt door twee blessures en corona. In mijn vrije tijd hockey ik bij Gooische Hockey Club in Dames 2. Sinds dit jaar spelen wij in de Reserve Overgangsklasse en dat is best hard werken. Door mijn blessures afgelopen jaar heb ik soms de keuze moeten maken om een training of een wedstrijd niet mee te spelen. Ik ging dan langs de lijn staan om alsnog mijn team aan te moedigen, maar het liefst doe ik mee.

Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk hier het team van Sterk Werk!