In deze nieuwe Meet the Team is het de beurt aan Sofie Zegers. Sofie is sinds februari 2023 trainee bij Sterk Werk Communicatie en zij vertelt graag wat meer over zichzelf.

Waarom heb je voor het communicatievak gekozen?

Toen ik drieënhalf jaar geleden mijn havodiploma haalde en een vervolgopleiding moest kiezen, vond ik dat heel lastig. Wat paste nou echt bij mij? Ik wist dat ik een passie had voor schrijven, presenteren en in het algemeen bezig zijn met verhalen, maar alle opleidingen leken te gespecificeerd. Binnen de opleiding Communicatie kon ik al deze disciplines uitproberen. Daarnaast weet ik dat ik met deze opleiding op zak deze zomer nog alle kans heb om verschillende kanten van het communicatievakgebied te bekijken. Brede kennis vergaren en ervaring opdoen; dat vind ik erg leuk.

Kun je wat meer vertellen over hoe je bij Sterk Werk Communicatie terecht bent gekomen en hoe je het werken hier ervaart?

Via school kwam ik uit bij Sterk Werk. Medestudent, en nu ook collega, Bonita heeft hier haar derdejaarsstage gevolgd en vanuit die kennis heb ik hier gesolliciteerd. Na een aantal gesprekken zijn Sterk Werk en ik met elkaar in zee gegaan voor mijn opdracht en daar ben ik erg blij mee! In mijn opdracht focus ik mij op artificial intelligence, specifiek de nieuwste ontwikkeling hierin: GPT-3. Ik ben aan het onderzoeken welke kansen AI biedt voor Sterk Werk om hun content mee te versterken. Een heel relevant onderwerp met allemaal dagelijkse ontwikkelingen wat het ontzettend interessant maakt om te onderzoeken. Naast dat ik hier dit leuke onderzoek kan doen, is de werksfeer bij Sterk Werk resultaatgericht, maar ook gezellig. Die combinatie zorgt voor de beste werksfeer naar mijn mening.

Wat is de belangrijkste communicatieles die je geleerd heb en iedereen wil meegeven?

Communicatie is niet copy paste; je moet in je achterhoofd houden dat praten naar jouw doelgroep prioriteit is. Met wie heb ik te maken en hoe breng ik dan de boodschap zo goed mogelijk over? Zo kan je echt zorgen voor verbinding en dat is juist zo mooi aan communicatie.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Een door mij lichtelijk gevreesde vraag. Ik vind het lastig om te weten waar ik dan ben, want er is zoveel wat mij leuk lijkt om te ontdekken. Ik zal daar een paar zaken van opnoemen: ik hoop meer kennis op te doen op het gebied van creatief schrijven en concepten bedenken. Het lijkt mij ook erg leuk om juist de promotiekant op te gaan voor bijvoorbeeld een uitgeverij, om mijn liefde voor verhalen te kunnen uiten in de promotie van boeken. Ik hoop vooral meer te leren over mezelf als communicatieprofessional en samen met leuke collega’s tof werk te leveren.

Kan je iets leuks vertellen over jezelf buiten het werk om?

Ik ben (misschien geheel onverwachts in dit digitale tijdperk) een echte boekenwurm. Ik lees ontzettend graag en hier komt ook mijn liefde voor schrijven en verhalen vandaan. Nederlands of Engels, dat maakt niet uit. Als ik niet met mijn neus in een leuk boek zit, ben ik graag in de natuur (wandelend of hardlopend) of neem ik tijd door met mijn familie.

Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk hier het team van Sterk Werk!