Een mediatraining voor ervaren en onervaren bestuurders en communicatieafdelingen

Optreden in de media is een kans! Zo zien we dat bij Sterk Werk Communicatie. Want professioneel de media te woord staan; dat kun je leren. En daar helpen wij je graag bij. 

Een voorwaarde is wel dat je het leuk vindt om te spreken in het openbaar en over een aantal specifieke vaardigheden beschikt. Als nieuwe burgemeester, wethouder of gemeenteraadslid voel je je misschien nog niet als een vis in het water ten opzichte van de media, ken je de regionale media nog niet, of heb je behoefte aan een opfristraining. Het medialandschap is zo divers geworden, dat het jou een gerust gevoel geeft als je hierop voorbereid bent. En dat vergroot de effectiviteit van je media-optreden.

Of het nu gaat om het geven van een quote voor een landelijk nieuwsitem, een interview voor een regionale zender of lokale vlogger. Hoe fijn is het als je dat met behulp van ervaren trainers, journalisten en woordvoerders in een praktijksimulatie hebt getraind?
Behalve voor bestuurders is het ook voor medewerkers van communicatieafdelingen goed om hierin regelmatig getraind te worden en om een media-optreden optimaal te kunnen sturen en begeleiden.

Maatwerkoplossing met actuele en herkenbare praktijkvoorbeelden

Onze trainers met jarenlange ervaring in journalistiek en/of communicatie brengen tijdens een dag of een dagdeel theorie en praktijk in een maatwerkoplossing bij elkaar. Wij geven je tijdens onze trainingen theorie, tips, feedback en leren je omgaan met verschillende soorten media. Samen bouwen wij aan een sterke kernboodschap die past bij jouw organisatie en bij de media die te woord moeten worden gestaan. Of het nu om landelijke of lokale media gaat, iedere training is maatwerk. De leerdoelen formuleren wij samen met jou. Daarnaast werken wij met actuele en herkenbare casuïstiek en praktijkvoorbeelden. Naast de inhoudelijke mediatraining is er ook veel aandacht voor coaching op het gebied van presentatie, houding en non-verbale communicatie.

De training kan in-company worden verzorgd, maar ook bij ons op kantoor of op een andere externe locatie. Ons uitgangspunt is altijd: het gaat om (af)leren en niet om presteren. Een veilige trainingsomgeving staat bij ons op nummer 1.

Graag bespreken we met jou de mogelijkheden van de diverse soorten mediatrainingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.