De opleiding communicatie is naast een creatieve studie, ook een hele brede studie. Overal waar je komt, heb je te maken met communicatie. Denk aan alles wat je ziet op social media, maar ook op straat en in gebouwen. Communicatie heeft zoveel aspecten, dus hoe kies je een stage die bij jou past? Trainee Indy Metselaar kan jou daarbij helpen!

Schoolleven

Het begint al op school: kijken vanuit perspectieven. Hoe kan je je inleven in de doelgroep? Onderzoeken wat bij hen past en daarna ervoor zorgen dat dit ook op de juiste manier naar hen gecommuniceerd wordt. Op school krijg je opdrachten van verschillende bedrijven en ook dan heb je telkens met een andere doelgroep te maken. Soms is het een jong en flexibel bedrijf dat openstaat voor verandering, maar het kan ook een traditioneel, statisch(er) bedrijf zijn. Iedereen kijkt naar de wereld vanuit een ander oogpunt en in het communicatievak moet daar altijd rekening mee worden gehouden. Op school word je hierop voorbereid om dit toe te kunnen passen tijdens een stage en uiteindelijk in het echte leven.

Stage bij Sterk Werk

Sterk Werk is een organisatie waarbij het kijken vanuit perspectieven een essentieel onderdeel van het werk is. Zij werken samen met veel verschillende soorten bedrijven en organisaties. Dit varieert van grote, internationale bedrijven met duizenden werknemers, tot organisaties die vrijwilligerswerk doen en kleinere bedrijven. Elke klant heeft een andere dynamiek en zien de wereld ook op een andere manier. Sterk Werk is daarom ook een flexibele organisatie die zich aan elke opdracht moet kunnen aanpassen. Al deze bedrijven hebben een andere manier van aanpak en daar ligt de uitdaging.

Leerpunten

Stagelopen is best spannend. Je komt in een andere omgeving met nieuwe mensen en vaak ben je de jongste. Gelukkig loop je bij Sterk Werk altijd met een andere student stage. Dit is erg fijn, want je hebt altijd elkaar en werkt ook veel samen. Je leert veel van de ander en kunt aanvullen waar dat nodig is. Als trainee word je meteen meegenomen in de lopende zaken en ben je ook daadwerkelijk onderdeel van het team. Je biedt toegevoegde waarde binnen het bedrijf en elke collega is toegankelijk. Je krijgt veel verschillende aspecten binnen het communicatievak mee en dat biedt ook de kans om voor jezelf te kijken waar jouw interesses liggen.

Solliciteer voor eens stage

Als jij een leergierige student bent die van een uitdaging houdt, dan pas jij binnen het team! Aarzel niet en neem contact met ons op.

Indy in actie tijdens een mediatraining.